De la inteligenta la intelepciune – workshop experiential

Posted on January 30, 2015 by Adina Bortă in Uncategorized

Inteligenta rationala ne ajuta sa gandim logic, sa analizam date, sa detectam patternuri si similituni si sa facem conexiuni intre informatii si idei diverse.

Inteligenta emotionala descrie capacitatea de a opera cu informatia oferita de emotii, pentru noi insine si in interactiunea si relatiile cu ceilalti.

Ambele tipuri de inteligenta ne ajuta si gestionam situatii complexe si sa ne atingem scopurile propuse insa doar ele nu sunt suficiente pentru a decide ce scopuri sa ne propunem in the first place. Dupa cum nu sunt suficiente pentru a lua decizii bune in situatii in care avem doar informatii partiale. Nici cel mai bun rationament nu ne poate ajuta sa rezolvam o problema cu date insuficiente.

A face alegeri bune presupune mai mult decat a gandi corect.  In viata ne aflam adesea in situatii in care nici macar nu stim daca avem sau nu toate datele, in situatii in care trebuie mai intai sa definim problema de rezolvat. Pentru toate acestea ne mai trebuie ceva.

Unii ar spune ca trebuie sa fii foarte batran ca sa fii intelept si sa fi reflectat azi de zile la teme existentiale si filozofice. Dar daca ai afla ca sinele tau este deja intelept si te poate ajuta acolo unde inteligenta nu este suficienta?  Ce ai face dupa ce realizezi ca intelepciunea  poate fi dobandita, de fapt redobandita, incepand chiar de acum?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  • Calendar

    [eventlist]
  • Archives

  • Categories

  • tweets

    @adinaborta on Twitter