Adina

Daca totul ar fi posibil
Cand a inceput povestea? As spune ca atunci cand am deschis The Web of Life, intr-o librarie din Cambridge. Pentru ca asa am ajuns la Uncommon Wisdom si asa l-am descoperit pe Milton Erickson. Citind fascinata povestile incredibile despre terapia lui Erickson, imi amintesc ca mi-am spus: ‘’Daca asa ceva este posibil, atunci eu asta vreau sa fac’’. Cuvintele nu au zburat, ci s-au scufundat adanc si viata obisnuita s-a asezat peste ele. Samanta lor a incoltit si a crescut, vazuta dar neverosimila si ignorata un timp, in Romania-in-care-eu-nu-auzisem-de-psihoterapie a anilor 90. Dar in lumina puternica de august a izbucnit ca o idee nastrusnica la inceput si apoi tot mai clara si puternica. Eram profesoara dar ‘’voi fi psihoterapeuta’’, asa mi-am spus. Si asa a fost. Si asa este.
Povestea a inceput cu mai bine de 21 de ani in urma si se tot imbogateste. Fascinatia e tot acolo, in miezul povestii, in fiecare zi. Fascinatia si o imensa recunostinta. E una dintre povestile mele cele mai dragi mie. Ca in basmele copilariei are zana buna care m-a atins cu bagheta magica a intrebarii: Daca totul ar fi posibil, tu ce ai vrea sa faci?; are si confruntarea cu obstacolele infricosatoare: gasirea clientilor sau intrebarea cunoscutilor – “din ce o sa traiesti?’’ O poveste lunga, cu descoperirea de sine si descoperirea celuilalt, cu examene si vacante date pe studiu si scoli de vara si scoli de iarna, cu framantari si bucurii pana in al noualea cer.
Mai las aici un sirag, al catorva dintre numele celor care daca n-ar fi, nu s-ar povesti: Fritjof Capra, Milton Erickson, Jeno Laszlo Vargha, Petra Muller Demary, Bouke de Boer, Peter Szabo, Peter Levine, Anna Rita Verardo. Fiecare a adus un punct de turnura. Lor, oamenilor care mi-au trecut pragul cabinetului si celorlalti multi profesori li se datoreaza povestea. Si e cu adevarat despre reteaua vietii in care se intalnesc si intretes mereu nenumarate fire.
Am avut multi invatatori care mi-au marcat evolutia: Dumitru Botusan, Gabriela Ardeleanu, K.T. Connor, John Grinder, Jeffrey Zeig, Horatiu Nil Albini, Marcia Karp, Scott D. Miller, Glenna Gerard, Howard Charing, Barbara Gramlich, Michael Yapko, K.T. Connor, Mario Salvador, Eva Banyai, Lizandra Barbuto, John Croft, Anabel Gonzales. ei m-au ajutat sa invat mai bine ceea ce stiam, sa descopar lucruri noi si sa imi definesc stilul meu de lucru.Si port adanca recunostinta parintilor mei, Xenia si Dan – primii mei profesori.

 

Experienta profesionala

Psihoterapie
Facilitare in programe de dezvoltare personala si teambuilding
Consultanta in Centre de Evaluare
Consultanta in Executive Search
Management al Resurselor Umane
Profesoara de matematica in invatamantul traditional si Scoala Waldorf

Certificari si formari:
EMDR – Asociatia Europeana de EMDR
Hipnoza Ericksoniana – Federatia Romana de Psihoterapie
Psiholog Organizational – Colegiul Psihologilor
Analist Certificat Axiometrics – Thinking Pattern Profile™, Center for Applied Axiometrics, USA.
Expert SHL in design si implementare de Centre de Evaluare si Dezvoltare, SHL Ungaria, SHL UK
Expert in testare ocupationala, SHL Ungaria, SHL UK
Master Practician NLP – NTI NLP, Limmen, Olanda
Formare in Psihodrama – Societatea de Psihodrama Jacob Levi Moreno, Cluj-Napoca, Romania
Coach individual si de echipa – Solution Surfers, Basel, Elvetia

Afilieri la organizatii profesionale:

Secretar in Board-ul de Directori al Institutului Robert S. Hartman
Membra a Societatii Internationale de Hipnoza
Membra a Asociatiei Romane De Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana
Membra a Colegiului Psihologilor

 

  • Calendar

    [eventlist]
  • Arhiva

  • Categorii

  • tweets

    @adinaborta on Twitter